Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ISMÉT KAPHATÓ A SZUPERDADA - Jo Frost

2011.02.08. 13:31 :: bekeskonyv

Minden családban van egy kezelhetetlen gyerek, akinek a környezetében élők szép lassan kikészülnek idegileg. De vajon ki a felelős mindezért? A televízióból is ismert Jo Frost tudja a megoldást! ( Segítség, szülő vagyok!) Ő amolyan 21. századi Mary Poppins. Számára nem létezik kezelhetetlen lurkó és reménytelen helyzet. Jól áttekinthető és bájos humorral megírt könyvében nemcsak a gyereknevelés alapelveit fejti ki, de a mindennapok apró válsághelyzetiben is praktikus tanácsokat ad a szülőknek. Az általa javasolt "technikai" fogások segítségével a hatalmi harccá fajuló evésmizériák, a figyelemfelhívó magatartászavarok vagy a krónikus alvásproblémák is sikerrel  kezelhetők. 

"A nevelés azt jelenti, hogy meleg szeretettel fordulsz a gyerek felé, ám határozott vagy, amikor arra van szükség." Jo Jo Frost tizenöt éve hivatásos bébiszitter. Válságkezelő szuperdadaként bebizonyította, hogy a szükséges korlátok felállításával, az alapszabályok következetes betartatásával rövid idő alatt a leggubancosabb helyzetben is látványos eredményt lehet elérni. Áldásos tevékenységét az angol szülők a Szuperdada című tévésorozatban követhették nyomon. Ez az áttekinthető, bájos humorral megírt könyv abban különbözik a hasonló kiadványoktól, hogy nemcsak az elvek szintjén igazít el, hanem a mindennapok apró válsághelyzeteiben is praktikus tanácsokkal segíti a szülőket. Néhány ügyes "technikai" fogás alkalmazásával a hatalmi harccá vált evésmizériák, a figyelemfelhívó magatartászavarok vagy az egész családot kimerítő krónikus alvásproblémák is sikeresen "átprogramozhatók".

Manapság nehéz szülőnek lenni. A társadalom nagyot változott. Amikor én gyerek voltam, az öcsémmel nyugodtan lemehettünk a térre játszani anélkül, hogy szüleinknek aggódniuk kellett volna. A mai szülők állandóan reszketnek a gyerekükért. Szinte naponta közöl a média valamilyen szörnyűséges hírt, amelyből kiderül, hogy a világ veszedelmes. Az ember már nem tudja, mihez tartsa magát. Ráadásul szülőként mintha az egész világgal versenyezned kellene. Nem tudod elengedni magad egy percre sem, és nem mersz az ösztöneidre hagyatkozni, mert mások állandóan eldicsekszenek vele, hogy a gyerekeik milyen tehetségesek, jó tanulók és rendesek. Vannak, akik lubickolnak szerepükben. Mások egyáltalán nem, nekik ezt a szerepet tanulniuk, érteniük és gyakorolniuk kell. Viszont minél többet tud az ember a gyereknevelésről, minél többet olvas és beszél róla másokkal, annál biztosabban hozza meg a maga döntéseit. Bízz magadban! Gyerekeink fölnevelése a legfontosabb feladat, melyet az élet ránk oszt. Ez azonban nem jelent feltétlenül kínlódást és terhet. Szülőnek lenni öröm és boldogság! - Jo Frost

 

Bolti ár:2.899Ft-15%

bekesKonyv ár: 2464 Ft

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek pszichológia nevelés pedagógia

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr762646708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása