Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

KÖNYVAJÁNLÓ - BEVESZED? /MIRE JÓK ÉS MIRE NEM AZ ALTERNATÍV GYÓGYMÓDOK - Rose Shapiro

2011.06.15. 13:52 :: bekeskonyv

Az alternatív gyógyászat itthon is népszerű fajtái, melyekről a könyvben szó esik: ájurvédikus gyógyítás, akupunktúra, kineziológia, aromaterápia, asztrológiai gyógyászat, autogén tréning, Bach-féle virágorvosságok, biorezonancia-terápia, fényterápia, gyógyfüvek, homeopátia, fülgyertyák, kombucha tea, kristálygyógyítás, mágnesterápia, reiki, színterápia, természetgyógyászat. Ismerjük meg e módszerek történeti gyökereit, a boltokban kapható szerek összetételét, és a tények ismeretében döntsünk az alkalmazásukról!
 
"Magyarországon a rendszerváltás óta növekvő mértékben találkozunk a médiában bizonyíték nélküli gyógyító eljárásokkal. Az ezotéria vagy a különböző alternatív gyógymódok komoly műsoridőt kapnak a tévében, egész rovatokat a női magazinokban. Divat minden, ami ősi, természetes, spirituális vagy személyes. Hiszem, hogy az alternatív gyógyászat hatástanulmány nélküli szereivel és módszereivel újra és újra foglalkozni kell, vitában kell tartani azokat. A tudományos újságírás nem aludhat, amikor növekvő tendencia a hagyományos orvosi beavatkozások halogatása, az otthoni öngyógyítás, melyeknek nem egy esetben súlyos következményei lettek hazai betegeknél, akár ismerőseink körében is. E kötet brit szerzője - a magyar Szkeptikus Társaság elveivel jórészt egyező módon, melynek magam is tagja vagyok - az alternatív módszerek általánossá váló és kritika nélküli elfogadottságát kifejezetten veszélyesnek tartja. Az egyik megoldás az lehet, ha a hazai orvostudomány komolyan veszi a betegek személyesség- és gondosságigényét. Addig is mi a logikus gondolkodás fegyverével vehetjük fel a harcot az áltudományosság ellen." (Vágó István)  A szerző brit tudományos újságíró, aki cikkein kívül e könyv révén vált elismertté. Rose Shapiro rendszeresen publikál a legnagyobb folyóiratok, az Independent, az Observer, a Guardian és a Time Out hasábjain.
 
Bolti ár:2.989Ft-20%
Internetes ár: 2.391Ft
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr742986013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása