Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HOGYAN SEGÍTHET A KÍNAI ORVOSLÁS? - Fogyás, ízületi gyulladások, migrén

2011.02.03. 11:09 :: bekeskonyv

 

Érdeklik az alternatív gyógymódok? Hallott már a hagyományos kínai orvoslásról? Esetleg szeretne egy kicsit többet tudni a témáról? Akkor bizonyára örülni fog ennek a néhány hasznos könyvnek, melyek a SpringMed Kiadó KÍNAI ORVOSLÁS sorozat új részei. 

 

 

Fogyás - Hogyan segíthet a kínai orvoslás? - Wang Shu-li – Carl Stimson

 

Ha Ön fontolgatja, hogy súlyproblémáját kínai gyógymódokkal kezeltesse, de nincs elképzelése arról, hogy milyen ez a kezelés, akkor a megfelelő könyvet tartja a kezében! Az általánosan ismert technikák, úgymint az akupunktúra és a gyógynövényekkel történő kezelési fajták mellett megismerheti a kevésbé ismert módszereket is, mint a moxaterápiát és a tui na masszázst. A könyv hasznos segítséget nyújt az étkezési szokások kialakításához és pár otthon végezhető kezeléshez is. Többről van szó, mint pusztán a testsúly csökkentéséről! A cél a test természetes, öngyógyító képességének visszaállítása és az életminőség javítása, a korosodás és a betegségek támadásainak elkerülése vagy késleltetése. A képekkel és táblázatokkal gazdagon illusztrált könyvben érdekes esettanulmányokat olvashat megtörtént sikeres és tartós fogyásokról.

 

A szerzőkről:

Wang Shu-li, az orvostudományok doktora, akupunktúrás tanulmányait a pekingi Hagyományos Kínai Orvoslás egyetemen folytatta. Wang doktor jelenleg a pekingi Egyesített Királyi Kórház kínai orvoslás részlegén dolgozik. Töretlen lelkesedéssel fejleszti elméleti és gyakorlati tudását. Éveken keresztül a híres akupunktúraprofesszor Jiang Liang-duo tanítványa volt, ez idő  alatt jelentős tudásra tett szert, és ennek köszönhetően ma már ő maga is elismert akupunktúraszakértő. Szakterületei: fogyás, fejfájás, bénulások,

csontritkulás, menstruációs fájdalmak, valamint hát-  és lábfájás. Jelentős eredményeket ért el a hagyományos kínai orvoslás különböző  módszereinek kombinálásával. Wang doktor a csontritkulás gyógynövényes kezelési lehetőségével foglalkozó kutatások résztvevője is volt, jelenleg is a kínai Gerontológiai Intézet tagja.

Carl Stimson mesterdiplomáját Orientális Medicina szakirányon szerezte a honolului Nemzetközi Orvostudományi Intézetben Hawaii-on. Jelenleg posztgraduális klinikai gyakorlatot folytat az onkológia és akupunktúra területén.

  

Bolti ár:2.980Ft-18%

bekesKonyv ár: 2444 Ft

 

 

 

Ízületi gyulladások - Hogyan segíthet a kínai orvoslás? - Wang Hai-long – Carl Stimson

 

A hagyományos kínai orvoslás az ízületi gyulladásokat (artritisz, reumatoid artritisz, oszteoartritisz, stb.) az ?elzáródási szindrómák? kategóriájába sorolja. A kínai orvoslás természeti filozófiája felhasználja azt az elvet, hogy rendbe hozza azon egyensúlyhiányokat, amelyek a betegség forrásai. Célja, hogy javítsa az egész test működését, lassítsa a betegségek kifejlődését, megelőzze a szövődmények létrejöttét, és javítsa az életminőséget. A könyv bemutatja a kínai orvoslás szerinti gyógymódokat: a diétával és a testmozgással kapcsolatos tudnivalókat, az akupunktúrás és masszázs-kezeléseket. A színes fotókkal gazdagon illusztrált könyvet ajánljuk mindazoknak, akik a nyugati gyógyszeres és műtéti megoldások mellett szívesen tájékozódnának a több ezer éves kínai gyógyításról. Miben segíthet Önnek ez a könyv? Vezérfonal a kínai orvoslás elméletéhez és gyakorlatához, valamint kézikönyv az egészségesebb élethez. ? A kínai orvoslás alapjainak világos magyarázata ? Életre szóló instrukciók diétával, testmozgással, és otthoni terápiákkal kapcsolatban ? Bevezetés a kínai orvoslás által használt terápiás módszerek világába: akupunktúra, gyógynövények, tui na masszázs stb. ?Lehet, hogy ön már fontolgatja az arthritis hagyományos kínai orvoslás szerinti kezelését, de fogalma sincs arról, milyen lesz maga a kezelés. Vagy már el is kezdte a gyógykezelést, és szeretne többet is megtudni az elméletről és a felhasznált módszerekről, és részt akar venni az önt érintő változásokban. Ha ezek közül valamelyik helyzetben találja magát, akkor ez a megfelelő könyv az ön számára. A könyv segíteni fog önnek abban, hogy jobban megértse, mi az a kínai orvoslás, hogyan segíthet, és hogy mit tartalmaz a kezelés. Az alapvető elméleteket ismerteti, és az orvosok által a világon mindenütt használt módszereket magyarázza el részletesen. Amennyiben van némi ismerete az eljárások részleteiről, mint az akupunktúráról és a gyógynövényes kezelésről, vagy a kevésbé ismert módozatokról is, mint a moxaterápia és a tui na (masszázs), ez a könyv segít megvilágítani bármely kérdést vagy félreértést, és egyúttal felkészít a kezelésre. És végül, ahol lehetőség van rá, hivatkozunk a modern kutatásokra és klinikai kísérletekre, hogy ezzel is növeljük a bizalmat ezen ősi elméletek és módszerek iránt.? (részlet a könyvből)

A tartalomból:

• Miért válasszuk a kínai orvoslást?

• Hogyan értelmezi a hagyományos kínai orvoslás az arthritist?

• Hogyan lehet megelőzni az arthritist?

• Hogyan kezeli a hagyományos kínai orvoslás az arthitist?

• Akupunktúra és moxaterápia

• Kínai orvosságok

• Tui na (masszázs)

• Esetismertetések

 

A szerzőkről:

Wang Hai-long a Kínai Orvostudományok Akadémiáján szerzett doktori végzettséget. Az Akadémiához tartozó Guang-i Kórházban dolgozik. Szakterülete a reumatológiai kórképek, és az immunrendszer betegségei. Jelenleg különböző  reumatológiai és belgyógyászati megbetegedések gyakorlati alkalmazási lehetőségeit kutatja. 

Carl Stimson mesterdiplomáját Orientális Medicina szakirányon szerezte a honolului Nemzetközi Orvostudományi Intézetben, Hawaii-on. Jelenleg Bostonban, Massachusetts államban praktizál.

 

Bolti ár:2.980Ft-18%

bekesKonyv ár: 2444 Ft

 

 

 

Migrénes fejfájás - Hogyan segíthet a kínai orvoslás? - Wang Lei – Carl Stimson

 

A migrén egyfajta visszatérő, hasogató vagy lüktető fejfájás, ami lényegesen több beteget érint, mint más típusú fejfájások. A migrénes roham rendkívül kellemetlen, melyhez hányinger, hányás is társulhat és meglehetősen rontja az életminőséget. Miben segíthet Önnek ez a könyv? ? megismerteti a migrénes fejfájások fajtáival és a migrénes rohamok megelőzésének módjaival; ? hasznos tanácsokat ad a helyes életmóddal kapcsolatban; ? megismerteti az akupunktúrás és moxaterápiás kezelési módokkal; ? bemutatja, hogyan kombinálhatók a nyugati gyógymódok a kínai orvoslás módszereivel. A hagyományos kínai orvoslás egyre inkább terjed a világon. E könyv segít az alapfogalmak és a migrénes fejfájás vonatkozásainak megismerésében. Gazdag fotógyűjtemény és számos esettanulmány segíti az olvasót a könnyebb megértésben. Miben segíthet Önnek ez a könyv? Vezérfonal a kínai orvoslás elméletéhez és gyakorlatához, valamint kézikönyv az egészségesebb élethez. ? A kínai orvoslás alapjainak világos magyarázata ? Életre szóló instrukciók diétával, testmozgással, és otthoni terápiákkal kapcsolatban ? Bevezetés a kínai orvoslás által használt terápiás módszerek világába: akupunktúra, gyógynövények, tui na masszázs stb. ?A hagyományos kínai orvoslás régóta ismeri, érti és kezeli a fejfájásokat. Évezredeken keresztül széles körben használták és gyakorolták a módszereit, s az utóbbi időben a világ majdnem minden országában terjed. A hagyományos kínai orvoslást legjobban a szervezet gyógyításának naturalisztikus filozófiájával lehet jellemezni, ami minden kezelés vezérfonalaként szolgál. Ez a filozófia megérti a természeti világ összetett működését, és ezeket az elveket felhasználja arra, hogy rendbe hozza azokat az egyensúlyhiányokat, melyek a betegség forrását jelentik. Sokkal több, mint egyszerűen egy hagyományos vagy népi gyógyászat, a hagyományos kínai orvoslás arra törekszik, hogy javítson a szervezet általános működésén, lelassítsa a betegség súlyosbodását, és javítsa az életminőséget. A hagyományos kínai orvoslást továbbá kombinálni lehet az akadémikus orvosi kezeléssel a terápiás eredmények biztosítása érdekében.? (részlet az Előszóból) A hagyományos kínai orvoslás a betegség elleni küzdelemben évszázadokon keresztül fejlődött. Több ezer évet túlélt, s erős életerőt mutatott. Ha ma e gyógyászat fejlődésére és széleskörű használatára tekintünk, nyilvánvaló, hogy túlélése azon képességén múlott, hogy kora vezető tudományágait integrálni tudta. Ez olyan tudományágakat jelentett, mint az ókori csillagászat, matematika és filozófia, valamint a jelenkori biológia és kémia. Ahhoz, hogy a hagyományos kínai orvoslás továbbfejlődjön és még inkább a világ javát szolgálja, minden rendelkezésre álló tudományos módszerrel tanulmányozni és fejleszteni kell. (részlet a könyvből)

A tartalomból:

• Miért válasszuk a kínai orvoslást?

• Hogyan értelmezi a hagyományos kínai orvoslás a migrént?

• Hogyan előzhető meg a migrénes fejfájás?

• Hogyan kezeli a hagyományos kínai orvoslás a migrénes fejájást?

• Akupunktúra és moxaterápia

• Kínai orvosságok

• Tui na (masszázs)

• Esetismertetések

 

A szerzőkről:

Wang Lei jelenleg Ph.D. képzésen vesz részt a tianjin-i Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetem Kínai Orvosi Irodalom szakán, ahol mester diplomáját is szerezte. Számottevő  ismeretekkel rendelkezik a kínai gyógymódok történelme és alkalmazása terén. Sokféle betegséget tud gyógyítani, csak úgy, mint enyhíteni a különféle tüneteket.

Carl Stimson mesterdiplomáját Orientális Medicina szakirányon szerezte a honolului Nemzetközi Orvostudományi Intézetben Hawaii-on. Jelenleg Bostonban, Massachusetts államban praktizál.

 

Bolti ár:2.980Ft-18%

bekesKonyv ár: 2444 Ft

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kína egészség életmód orvoslás

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr1002635422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása