Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

AGATHA CHRISTIE TITKOS JEGYZETFÜZETEI - KÉT KIADATLAN POIROT-NOVELLÁVAL - JOHN CURRAN

2010.12.01. 09:00 :: bekeskonyv

Az Agatha Christie rajongók számára igazi szenzáció John Curran könyve, amelyben a szerző az írónő titkos jegyzetfüzeteit dolgozta föl. Az örökösök csak neki engedtek betekintést abba a hetvenhárom füzetbe, amelyekben a bűnügyi történetek váratlan, olykor elképesztő csavarjait ötlötte ki Agatha Christie. Ráadásul két, még soha nem publikált novellát is felfedeztek a hagyatékban, ezek alkotják a kötet függelékét.

John Curran ír könyvtáros, akinek (egyedüliként a világon) Agatha Christie unokája, Mathew Prichard megengedte, hogy feldolgozza nagymamája jegyzetfüzeteit. A Christie-rajongók tudtak a Jegyzetfüzetek létezéséről, de tartalmukról már csak ködös elképzeléseik lehettek. Ebben a könyvben sok mindenre fény derül. Arra például, hogyan tervezte meg a krimiket a krimi királynője, mennyi munkát igényelt egyik vagy másik regénye, honnan merítette az ötleteit, kiket gyanúsított meg, mielőtt eldöntötte, kiből csináljon gyilkost. Aki olvasta önéletrajzát, választ kap a milliókat foglalkoztató kérdésre: hogyan akarta befejezni az "És eljő a halál..."-t. Aki olvasta a "Paddington 16.50"-t, választ kap arra a kérdésre, kihez megy hozzá Lucy Eyelesbarrow... és ez még csak két kérdés! Szeretettel ajánljuk ezt a könyvet minden kezdő és haladó Christie-rajongónak. Egyvalamire vigyázzanak csak: óvatosan forgassák, mert esetleg olyan kérdésekre is választ kapnak, amelyeket csak a könyvek elolvasása után szerettek volna föltenni. Szerencsére minden fejezet elején ott a lista: mely könyvekről lebben fel a fátyol. És ráadásként tartalmaz a kötet két olyan Poirot-novellát, amely itt jelenik meg először magyarul - és talán utoljára is.

Agatha Christie jelenleg kapható könyveit itt láthatod

Bolti ár:3.900Ft-20%

bekesKonyv ár: 3120 Ft

 

Szólj hozzá!

Címkék: krimi irodalom tanulmány világirodalom műelemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr382485253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása