Tudj meg többet!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

KIRÁLYSÍROK THÉBÁBAN - KAPU AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBA

2010.11.29. 08:56 :: bekeskonyv

Sokan rajonganak a letűnt civilizációk iránt. Az egyiptomi kultúra pedig különösen érdekes. Aki megteheti szívesen el is látogat egy-egy kultikus helyre. Ennek a gyönyörű országnak az egyik legkedveltebb uticélja Théba.

Az ókori Egyiptom közel félezer éve telt a Középbirodalom időszakában, közvetlenül az első átmeneti kor után. A Középbirodalom közepe táján Egyiptom fővárosa lett Théba, és ez az állapot az Újbirodalom ideje alatt is fennmaradt. A város ma Egyiptom Quena tartományában van Luxorban. 1979 óta a Világörökség része, és az Unesco listáján Théba és a thébai nekropolisz néven található. Théba nem csak közigazgatásilag volt nagyon fontos központja az országnak, hanem vallási és ebből fakadóan művészi szempontból is, melynek nagyon sok jellemzője ma is látható. Sok épület, vagy csak maradvány látható a mai napig is, mely ad némi támpontot számunkra az ókori Egyiptom vallási szokásairól és mindennapjairól egyaránt. A város nevezetes látványossága a Ramesszeum, a Memnón-kolosszusok, Hatszepszut halotti temploma, a Királyok völgye és a Királynők völgye is. 

Zahy Hawass csodálatos könyve, a Királysírok Thébában most 63 % kedvezménnyel kapható a békéskönyvön. Szép ajándék lehet karácsonyra! Ez az első könyv, mely a maga teljességében reprodukálja a királysírok falfestményeit, különös hangsúlyt fektetve a falakat és koporsókat díszítő rejtélyes túlvilági könyvek ismertetésére. A szerző nem csak az illusztrált ábrákat elemzi részletesen, hanem betekintést nyújt a sírok lakóinak hitvilágába is, megismertetve velünk annak a vallásnak a gyökereit, melynek ezeket a ma is oly lenyűgöző emlékműveket köszönhetjük. Gyönyörű, színes illusztrációival és harminc kihajtható panorámaképével a könyv utazásra hív a fáraók oldalán.

Bolti ár:14.999Ft-63%

bekesKonyv ár: 5550 Ft

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem egyiptom képzőművészet művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr562480464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása