Tudj meg többet!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HOGYAN FELEJTSÜNK EL EGY NŐT - DAN LUNGU

2010.11.15. 13:15 :: bekeskonyv

Dan Lungu legújabb regénye vibráló színekkel megfestett. Feszült belső monlógokkal átitatot, sok helyen szinte költői prózában keresei a remény és a hit kérdéseire a választ. 

Hogyan lehetne elfelejteni egy nőt? A válasz egyszerű: sehogy.

A regény férfi főhőse, Andi teljesen szokatlan módon gabalyodik bele egy kapcsolatba Margával, ám néhány hónap boldogság után az idill egyik pillanatra a másikra véget ér. Andi mindent megpróbál, hogy leszámoljon a nő emlékével, ám macsó viselkedése ellenére is érezzük: bizony pokolian szenved. Komolyan, élsportolói buzgalommal kezd el inni, közben elveszíti albérletét, majdnem amunkáját is, állandó pénztelenséggel küzd - ám a lejtő legaljától karnyújtásnyira teljes váratlanul felbukkan a segítség, onnan, ahonnan végképp nem várnánk...

 

"A nő legszentebb kötelessége, hogy szép legyen. Ehhez minden eszközt fel kell használnia, amelyet a haladás és az emberi ész e célra rendelkezésére bocsáthat. Nem, szó sincs róla, hogy ez önző gesztus lenne. A nőnek a mellette lévő férfi, a szerelme kedvéért kell minél szebbnek lennie. A szerelem tanúbizonyságaként."

 

A fiatal férfi mindent megtesz, hogy valahogyan kiverje a fejéből első komoly barátnőjének emlékét, de ez nem igazán sikerül neki. Inni kezd, a munkáját elhanyagolja, és szinte teljesen lerobbanva besétál egy szektás templomba. Eleinte viszolygással és megvetéssel figyeli a szertartást, később mégis kénytelen segítségért a gyülekezethez fordulni. Sikerül-e elfelejtenie a nőt? Megtérítik-e hősünket a szektások? Hit és szerelem örök kérdéseiről szól ez az egyedi nyelven megírt regény.

 bekesKonyv ár: 2861 Ft

Szólj hozzá!

Címkék: regény irodalom világirodalom szépirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr942449986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása