Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

KÖNYVAJÁNLÓ - VILMOS ÉS KATE (AVAGY ŐFELSÉGE, A SZERELEM) - Robin Polakowsky

2011.02.21. 12:38 :: bekeskonyv

Vilmos brit herceg és jövendőbelije, Kate Middleton április 29.-i esküvőjét már most az évszázad egyik legjelentősebb angliai eseményének tartják. Bokor Pál újságíró, író, műfordító, filmesztéta, az Atlantic Press Kiadó igazgató-főszerkesztője, a nagy esemény kapcsán publikálta Vilmos és Kate című könyvét Robin Polakowsky írói álnéven. A könyv bepillantást nyújt a fiatal pár mindennapjaiba egészetn a kezdetektől. 

Vilmos herceg és Kate Middleton kisasszony ma bizonyosan a földkerekség leghíresebb szerelmespárja. Amióta a herceg egy kenyai együttlét alkalmával a kedvese ujjára húzta Diana hercegnő gyémántköves zafírgyűrűjét, a legismertebb hollywoodi álompárokat is alázva uralják a világsajtó pletykarovatait. Ám ez még mindig csak a bulvár-oldala az új évszázad legnagyobb sztorijának, amin nincs mit csodálkozni. Elvégre is VIII. Henrik és Oroszlánszívű Richard óta mindig is a brit királyi ház volt a világ leghíresebb családja, a herceg édesanyja, a feledhetetlen Diana hercegnő pedig kétségtelenül a 20. század egyik legragyogóbb asszonyaként került a krónikákba. A könyv azonban ennél sokkal többről szól. Kate Middleton hosszú útjáról, mely voltaképpen egy szegénynegyedből vezetett a Buckingham-palotáig. A hercegi testvérpár megpróbáltatásairól Diana tragikus halála után, Vilmos ifjúságáról, mely csak nyomokban emlékeztet a londoni felső tízezer hírhedten léha életmódjára. A találkozásról és a közös tanulóévekről. Az együttlétekről és a külön utakról, melyek között, mint minden fiatal pár életében, olyanok is előfordultak, amelyeket mindketten szívesen törölnének a közös emlékezetből. A sokéves kapcsolat mélypontjáról, amikor a herceg egy időre a magánélet ellenében is a munkát, a tanulást, a repülőtiszti karriert választotta. És az újbóli egymásra találásról, mely az eljegyzéshez és az esküvő kitűzéséhez vezetett. Történik mindez egy megrázkódtatások alatt roskadozó, gondterhelt világban, ahol “őfelsége, a szerelem” többnyire még mindig diadalmaskodik ugyan, de ez a győzelem nem mindig olyan felhőtlen, amilyennek látni szeretnénk. A könyvet a londoni királyi házról szóló angol és magyar nyelvű irodalom bibliográfiája és az esküvő részletes menetrendje egészíti ki.

 

 

 

A tv2 riportja Bokor Pál íróval 

 

A szerző

 

Az Atlantic Press Kiadó igazgatója, író, újságíró, A siker neve Oscar, a Siker helye Hollywood, a Barack Obama szupersztár című könyvek szerzője. A magyar politikai újságírás és a filmirodalom egyik legszínesebb egyénisége. Az MTI moszkvai és washingtoni tudósítójaként, a múlt század utolsó negyedének világát bemutató riportkönyvekírójaként (Egy kínai nyár, Ezüst Malibu, Vlagyivosztok, Kamcsatka, Szahalin) vált ismertté. 

Cikkei az utóbbi években az Élet és Irodalomban jelennek meg. Íróként leginkább az Ezüst Malibu című amerikai útikönyvvel, A panda című regénnyel (Paul M. Bush néven) és a Barack Obama szupersztár című portrééletrajzzal aratott sikert. Túl van a tízedik könyvén, újabbakon dolgozik, miközben évek óta egy új ”kinetovizuális” filmelmélet megalkotásán fáradozik. 

Egyik méltatója szerint Bokor ”egyszemélyes intézmény, intellektuális perpetuum mobile”, aki a felsorolt tevékenységek mellett filmforgatókönyveket is ír, nem létező szabadidejében pedig klasszikus angolszász és orosz költőket fordít, fotózik, s ha kell, megtervezi az Atlantic Press könyveinek címlapját és a kiadó plakátjait. 

 

Bolti ár:2.680Ft-15%
Internetes ár: 2.278Ft

 

 

 

2 komment

Címkék: dokumentum publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr352676829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.02.22. 10:29:08

nem hiszem el, hogy egy önmagát komolyan gondoló könyves blogban vilmos herceges papírpazarlásról írtok...

bekeskonyv 2011.02.22. 11:09:24

Kedves Csanádka! Igyekszünk megfelelni minden igénynek, így tehát a "Vilmos herceges" bejegyzéseket is közzé tesszük, mert ez is érdekel egy-két olvasót. Mindenesetre köszönjük a megjegyzést!
süti beállítások módosítása