Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ÉRETTSÉGI 2011 - TÖRTÉNELEM

2011.01.20. 10:32 :: bekeskonyv

Történelemből tavaly középszinten egyebek mellett Hunyadi János törökellenes harcairól, a görög hitvilágról, a dualizmus gazdaságáról és a honfoglalás kori társadalomról írhattak esszét az érettségizők. Idén vajon miből kell készülni? A történelem érettségi vizsga írásbeli és szóbeli feleletéhez is találnak segítséget, akik a következő kiadványokból válogatnak. 

 

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK VÁZLATA TÖRTÉNELEMBŐL - KÖZÉPSZINT

 
Az elsajátított készségek mellett hasznos a tényanyagok alapos ismerete is a sikeres középszintű történelem érettségihez. Ebben nyújt segítséget kötetünk, amelynek összeállításakor az érettségi tematikán és a kerettantevern kívül figyelembe vettük az eddigi érettségi vizsgák feladatait is. teljes mondatokból álló szöveg formájában, mégis vázlatszerűen tagolva tárgyaljuk a kisebb egységekre lebontott tizenkét érettségi témakört. A függelékben topográfiai egységeket bemutató térképeket helyeztünk el, hogy segítsük a könnyebb tanulást. Kiadványunkat ajánljuk az érettségi előtt állóknak, illetve alsóbb évofolyamok tanulóinak is gyakorlásra, önellenőrzésre és az adott témakör áttekintésére.
 
 
 
 
 
 
Bolti ár:1.979Ft-15%
bekesKonyv ár: 1682 Ft
 
 
 
 

EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI 2010. - TÖRTÉNELEM - KIDOLGOZOTT SZÓBELI TÉTELEK 

 
Sok érettségi-felkészülést segítő, általános összefoglaló munkával szemben ez a könyv nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Oktatási és Kulturális Minisztérium által 2009 októberében nyilvánosságra hozott, 2010-es emelt szintű történelem érettségi vizsga szóbeli témaköreinek vázlatos kidolgozását adja. A szerzők az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Felvételi Előkészítő Bizottságának tagjai.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bolti ár:989Ft-18%
bekesKonyv ár: 811 Ft
 
 
 
 

ÉRETTSÉGI ADATTÁR TÖRTÉNELEMBŐL 9-12. ÉVFOLYAM

 
Kiadványunk lehetőséget nyújt a siker közép- és emelt szintű érettségi vizsgára való felkészülésben és felkészítésben. Mindemellett ajánljuk minden olyan történelem iránt érdeklődő olvasónknak, akit érdekelnek napjaink eseményei, azok történelmi gyökerei, illetve az azok alakításában szerepet játszó személyek. Nemcsak 12. osztályban, hanem folyamatosan a négy tanév folyamán használhatják a diákok a kiadványt. A könyv három egységes részre tagolódik: érettségi témakörök adattára, tematikus adattár és mutató. Kötetünket a családi könyvtár hasznos darabjaként is ajánljuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bolti ár:1.979Ft-15%
bekesKonyv ár: 1682 Ft
 
 
 
 

TÖRTÉNELEM MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGIHEZ

 
Az új tipusú érettségi már nem pusztán a tankönyvi ismeretek egyszerű felmondását követeli meg. A hat szempontból álló pontozási rendszerben (feladatmegértés; tér és idő; szaknyelv használata; forráshasználat; eseményeket alakító tényezők; szerkesztés, nyelvhelyesség) nemcsak a logikai elemzőkészség vált hangsúlyossá, hanem előtérbe kerültek a módszertani ismeretek is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bolti ár:1.890Ft-15%
bekesKonyv ár: 1607 Ft
 
 
 
 

TÖRTÉNELEM SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK - KÖZÉPSZINTEN ÉS EMELT SZINTEN

 
A kiadvány a sikeres kétszintű történelem szóbeli érettségire való felkészüléshez nyújt segítséget. A témakörök kidolgozása az érettségi rendszer hat értékelési pontjának figyelembevételével történt. A könyvben megtalálhatóak a megadott érettségi témakörök lehetséges kérdései és feladatainak meghatározásai; a feladatokhoz kapcsolt írott források, képek, térképek és táblázatok; a kötelező és ajánlott fogalmak, nevek, helyek és évszámok; az adott témakörök magyarázatokkal ellátott vázlatos kifejtése bevezetéssel és összegzéssel.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bolti ár:1.890Ft-15%
bekesKonyv ár: 1607 Ft
 
 
 
 

10 PRÓBAÉRETTSÉGI TÖRTÉNELEMBŐL - EMELT SZINT-ÍRÁSBELI

 
Az érettségi előtt álló diákok és tanáraik munkáját kiadónk egy olyan könyvvel szeretné segíteni, amelyben tizenkét emelt szintű feladatsor található. Az első érettségi vizsga tapasztalatait felhasználva az új típusú érettségiben jártas középiskolai tanárok és multiplikátorok állították össze a kipróbált feladatsorokat. Ezek az érettségi feladatsoraival megegyező mintasorok, amelyekkel az írásbeli és a szóbeli vizsgát modellezhetjük, ahol minden pontosan úgy szerepel, ahogy az érettségi napján is fog. Ajánljuk ellenőrzéshez, gyakorláshoz, feladatsoronként, és feladatonként is. A könyv iskolai és otthoni felkészüléshez is használható, mivel a kötet végén megtalálhatók a feladatokat részletesen magyarázó megoldások. A kiadványt módszertani bevezetővel tettük még értékesebbé, segítve ezzel a felkészülést és a felkészítést is.
 
 
 
 
Bolti ár:2.379Ft-15%
bekesKonyv ár: 2022 Ft
 
 
 
 

ÉRETTSÉGI FELADATSOROK TÖRTÉNELEMBŐL - EMELT SZINT

 
Sorozatunk kötetei a kétszintű érettségire való felkészülésben nyújtanak segítséget emelt és középszinten nemcsak a leendő vizsgázóknak, hanem a pedagógusoknak is. A kötetek tartalmazzák a 2005 és 2007 között kiadott és megírt összes érettségi feladatsort, illetve az azokhoz kiadott megoldási útmutatót. Gyakorló, az érettségi rendszerét és követelményeit pontosan ismerő középiskolai tanárok, multiplikátorok állították össze és ellenőrizték a megoldókulcsok magyarázatát angol nyelvből, földrajzból, informatikából, magyar nyelv és irodalomból, matematikából, német nyelvből és történelemből. A feladatokat ajánljuk gyakorláshoz és ellenőrzéshez, iskolai vagy otthoni felkészüléshez egyaránt. A nyelvi feladatsorok hanganyaga CD-mellékleten található meg.
 
 
 
 
 
Bolti ár:1.880Ft-15%
bekesKonyv ár: 1598 Ft
 
 
 
 

ÉRETTSÉGI FELADATSOROK TÖRTÉNELEMBŐL - KÖZÉPSZINT

 
Sorozatunk kötetei a kétszintű érettségire való felkészülésben nyújtanak segítséget emelt és középszinten nemcsak a leendő vizsgázóknak, hanem a pedagógusoknak is. A kötetek tartalmazzák a 2005 és 2007 között kiadott és megírt összes érettségi feladatsort, illetve az azokhoz kiadott megoldási útmutatót. Gyakorló, az érettségi rendszerét és követelményeit pontosan ismerő középiskolai tanárok, multiplikátorok állították összes és ellenőrizték a megoldókulcsok magyarázatát angol nyelvből, földrajzból, informatikából, magyar nyelv és irodalomból, matematikából, német nyelvből és történelemből. A feladatokat ajánljuk gyakorláshoz és ellenőrzéshez, iskolai vagy otthoni felkészüléshes egyaránt. A nyelvi feladatsorok hanganyaga CD-mellékleten található meg.
 
 
 
 
 
Bolti ár:1.680Ft-15%
bekesKonyv ár: 1428 Ft
 
 
 
 

12 PRÓBAÉRETTSÉGI TÖRTÉNELEMBŐL - KÖZÉPSZ.-ÍRÁSBELI

 
A sorozat kötetei az új típusú érettségire való felkészülésben nyújtanak segítséget emelt és középszinten nemcsak a leendő vizsgázóknak, hanem a pedagógusoknak is. A gyakorlósorokkal modellezni lehet az érettségi vizsgát, mivel azokban minden pontosan úgy szerepel, ahogyan majd a "nagy napon". Az első "éles" érettségi vizsga tapasztalatait felhasználva az új típusú érettségiben jártas középiskolai tanárok, multiplikátorok állították össze a kipróbált feladatlapokat angol nyelvből, fizikából, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, német nyelvből és történelemből. A nyelvi és a fizika érettségire felkészítő kötetek szóbeli vizsgafeladatokat is tartalmaznak, a nyelvi feladatsorok hanganyaga pedig a CD-mellékleten található meg. A kötetek végén minden feladat megoldása megtalálható.

 

 

 

Bolti ár:2.379Ft-15%

bekesKonyv ár: 2022 Ft

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem érettségi

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr252599670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása