Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ÉRETTSÉGI 2011 - MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM

2011.01.19. 08:36 :: bekeskonyv

Az érettségire készülők tudják, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést a vizsgákra. Tudják ezt a hazai kiadók is, hiszen már most megjelent néhány segédanyag a könyvesboltokban. A bekeskonyv.hu is összegyűjtötte a témához tartozó kiadványokat, melyek közül most a magyar nyelvvel és irodalommal foglalkozó könyvekből állítottunk össze egy csokrot.

 

KISÉRETTSÉGI FELADATSOROK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL 9-10. ÉVFOLYAM

 

A kötetben tíz, a középszintű érettségihez hasonló írásbeli feladatsor található, amelyek a 9.-es és a 10.-es évfolyam tananyagát ölelik fel. A kötet a tudásszint felmérése mellett a kompetenciaalapú képzést is segíti, ugyanis az érettségin ilyen jellegű feladatok szerepelnek. A szövegértési feladatokhoz részletes javítókulcsot mellékeltünk, a szövegalkotási feladatokhoz megadtuk a lehetséges tartalmi elemeket. A könyv a feladatok megoldásai mellett tartalmaz egy módszertani bevezetőt, ezáltal önálló tanulásra is alkalmas. A kiadványt ajánljuk iskolai vagy otthoni gyakorláshoz és ellenőrzéshez egyaránt, illetve azoknak a pedagógusoknak, akik szeretnék felmérni az általuk oktatott osztályok tudásszintjét.

 

 

Bolti ár:1.579Ft-15%

bekesKonyv ár: 1342 Ft

 

 

ÉRETTSÉGI ADATTÁR IRODALOMBÓL 9-12. ÉVFOLYAM

 

Kiadványunk lehetőséget nyújt a sikeres közép- és emelt szintű érettségi vizsgára való felkészülésben és felkészítésben. Mindemellett ajánljuk minden olyan irodalom iránt érdeklődő olvasónknak, aki szívesen felidézi régi olvasmányait, azok szerzőit, illetve az irodalmi művek jellemzőit. Az adattár részletesen bemutatja az irodalomtörténetet, annak minden műnemével, és a társművészetekbe is bepillantást nyújt. Nemcsak 12. osztályban, hanem folyamatosan a négy tanév folyamán használhatják a tanulók a kiadványt. A könyv bemutatja az irodalmi élet alakjait, tartalmaz fogalomtárat, idézeteket, és egy áttekintést a kötelező olvasmányokról. Kötetünket a családi könyvtár hasznos darabjaként is ajánljuk.

 

 

Bolti ár:1.880Ft-15%

bekesKonyv ár: 1598 Ft

 

 

SZÍNES ÉRETTSÉGI FELADATSOROK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL - KÖZÉPSZINT-ÍRÁSBELI

 

Új, színes érettségi sorozatunk a középszintű érettségire való felkészülésben nyújt segítséget. A feladatsorokkal modellezhető az érettségi vizsgahelyzet, mivel a szerzők, akik gyakorló tanárok, minden, az érettségi vizsgán előforduló feladattípust bemutatnak. Külön ügyeltek arra, hogy a feladatsorok nehézsége, főbb jellemzői, pontozása, értékelése ne térjen el a hivatalos érettségi vizsgán megszokottól. A könyvek mégsem követik szigorúan a hagyományos formát, mert igényes, színes kivitelezésükkel, gazdag illusztrációikkal vidámabbá teszik a felkészülés fárasztó perceit. A magyar nyelv és irodalom kötet elején található részletes módszertani útmutató hasznos tippeket, tanácsokat ad, így megkönnyíti a vizsgára való felkészülést. A megoldókulcsban megtalálható a szövegértési feladatok megoldása, illetve a szövegalkotási feladatokhoz megadták a szerzők a lehetséges tartalmi elemeket. A köteteket ajánljuk gyakorláshoz és ellenőrzéshez, iskolai vagy otthoni felkészüléshez egyaránt.

Bolti ár:2.280Ft-15%

bekesKonyv ár: 1938 Ft

 

 

ÉRETTSÉGI FELADATSOROK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL + MEGOLDÁSOK MAGYARÁZATTAL - KÖZÉPSZINT

 

Kiadónk az érettségire készülő diákok, valamint felkészítő tanáraik munkáját olyan kiadvánnyal szeretné segíteni, amelyben az elmúlt években megíratott nyolc középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsor található. A feladatsorok mellett a könyv természetesen a hivatalosan kiadott megoldókulcsokat is tartalmazza, melyeket az érettségi rendszerét jól ismerő, gyakorlott pedagógusok, illetve multiplikátorok magyarázattal egészítettek ki. Így nem csupán a helyes megoldás segíti a vizsgára készülők munkáját, hanem az odavezető lépéseket is megismerhetik. A kiadvány módszertani bevezetőjében az érettségi vizsga részletes leírása, illetve a kötet összeállítójának tanácsai is olvashatók. Kötetünket gyakorláshoz és ellenőrzéshez egyaránt ajánljuk.

 

Bolti ár:1.479Ft-15%

bekesKonyv ár: 1258 Ft

 

 

MAGYAR ÉRETTSÉGI FELADATSOR-GYŰJTEMÉNY - KÖZÉPSZINTEN

 

2005 az új tipusú érettségi bevezetésének éve. Mi változott? Minden. A vizsgareform meghatározó elemévé a képességjellegű követelmények (kompetenciák) hangsúlyossá tétele, számonkérése vált. Kiadványunk elősegíti a szükséges lexikális tudás, illetve a magyar nyelv és irodalmi kulcskompetenciák (szövegértés, írásbeli szövegalkotás, fogalomhasználat stb.) fejlesztését. A magyar középszintű érettségi vizsga két fő részből áll: szövegértésből és szövegalkotásból. Ezekre segít felkészülni a 10 feladatsorból és megoldásaikból álló gyűjteményünk, melyet az Oktatási Minisztérium által meghatározott követelményeknek megfelelően állítottunk össze. Aki ezeket a teszteket megoldja, az érettségit is sikerrel veszi. Kinek a részére javasoljuk gyűjteményünket? Az érettségiző középsikolás diákok, felkészítő tanárok, a korábban érettségizett, de kiegészítő vizsgát tenni szándékozó, illetve mindenki már részére, aki szükségét érzi a gyakorlásnak olyan feladatok segítségével, amelyek az új kétszintű érettségi követelményrendszer szellemében készültek.

 

Bolti ár:1.890Ft-15%

bekesKonyv ár: 1607 Ft

 

 

15 PRÓBAÉRETTSÉGI MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL - EMELT SZINT ÍRÁSBELI

 

Az érettségi előtt álló diákok és tanáraik munkáját kiadónk egy olyan könyvvel szeretné segíteni, amelyben tizenkét emelt szintű feladatsor található. Az első érettségi vizsga tapasztalatait felhasználva az új típusú érettségiben jártas középiskolai tanárok és multiplikátorok állították össze a kipróbált feladatsorokat. Ezek az érettségi feladatsoraival megegyező mintasorok, amelyekkel az írásbeli és a szóbeli vizsgát modellezhetjük, ahol minden pontosan úgy szerepel, ahogy az érettségi napján is fog. Ajánljuk ellenőrzéshez, gyakorláshoz, feladatsoronként, és feladatonként is. A könyv iskolai és otthoni felkészüléshez is használható, mivel a kötet végén megtalálhatók a feladatokat részletesen magyarázó megoldások. A kiadványt módszertani bevezetővel tettük még értékesebbé, segítve ezzel a felkészülést és a felkészítést is.

Bolti ár:1.880Ft-15%

bekesKonyv ár: 1598 fT

 

 

PLUSZ 15 PRÓBAÉRETTSÉGI MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL - KÖZÉPSZINT-ÍRÁSBELI

 

Az érettségire készülő 11. és 12. évfolyamos diákok, valamint felkészítő tanáraik munkáját kiadónk olyan kiadvánnyal szeretné segíteni, melyben tizenöt teljesen új középszintű magyar nyelv és irodalom érettségire felkészítő feladatsor található. A kötet szerzői – akik a felkészítésben és a vizsgáztatásban tapasztalt gyakorló szaktanárok és multiplikátorok – az első könyvhöz hasonló koncepció alapján állították össze és ellenőrizték a kipróbált mintasorokat, melyek megfelelnek a központi érettségi vizsgakövetelményeknek. Így a két kötetet együtt használva már 30 komplett érettségi sorral készülhet a vizsgára. A könyv feladatsoraival tökéletesen modellezhető az érettségi vizsga, hiszen azokban minden pontosan úgy szerepel, ahogy az érettségi napján is fog. Gyakorláshoz, ellenőrzéshez egyaránt ajánljuk, mert a kötetek végén minden feladat megoldása megtalálható. A kiadványt módszertani bevezetővel tettük még értékesebbé.

Bolti ár:2.149Ft-15%

 

bekesKonyv ár: 1827 fT

 

 

100 TÉTEL MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL - EMELT SZINT-SZÓBELI

 

Az érettségire készülő 11. és 12. évfolyamos diákok, valamint felkészítő tanáraik munkáját kiadónk olyan könyvekkel szeretné segíteni, amelyekben száz emelt szintű magyar nyelv és irodalmi szóbeli tétel található. A felkészítésben és a vizsgáztatásban tapasztalt gyakorló szaktanárok és multiplikátorok állították össze és ellenőrizték a tételsorokat, melyek megfelelnek a központi érettségi vizsgakövetelményeknek. Ezek az érettségin is előforduló feladatokkal megegyező mintatételek, amelyekkel a szóbeli vizsgát modellezhetjük, hiszen a kiadványokban minden pontosan úgy szerepel, ahogy az érettségi napján is fog. Gyakorláshoz, ellenőrzéshez egyaránt ajánljuk, mert a kötetekben megtalálhatóak a feleletek lehetséges tartalmi elemei. A kiadványokat módszertani bevezetővel tettük még értékesebbé. 

Bolti ár:2.379Ft-15%

bekesKonyv ár: 2022 Ft

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom érettségi magyar nyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr692594989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása