Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

NAPNYUGTA UTÁN - STEPHEN KING

2010.11.25. 10:01 :: bekeskonyv

Stephen King már hétéves korától kezdve írt történeteket. Nagy hatással voltak rá a gyermekkorában látott science fiction- és fantasy-filmek, innen származik rajongása a horror műfaja iránt. 13 éves volt, amikor rábukkant egy dobozra, tele édesapja befejezetlen kézirataival, melyek leginkább horror- és fantasy-történetek voltak. 

Első novellája, a The Glass Floor 1967-ben jelent meg, de Carrie című regénye tette egycsapásra ismertté Stephen King nevét. Azóta töretlen sikerrel adja ki újabb és újabb hátborzongató regényét. A ragyogás,  A rémkoppantók, a Sorvadj el, vagy A halálsoron mind, mind emlékezetes olvasmány, és itt csak a legnépszerűbbek közül említettünk meg néhányat.
Néhány napja jelent meg az író legújabb könyve Napnyugta után címmel, melyben King ismét novellákkal szórakoztatja olvasóit. Reméljük, hogy nem azért nyúlt a szerző ehez a műfajhoz, hogy keretes szerkezetbe foglalja életművét! 
 
Miután egy antológia szerkesztése során több száz novellát elolvasott, Stephen King ismét kedvet kapott ehhez a rövid, tömör formához, mellyel karrierjét kezdte. S hogy akadt-e témája is hozzá? Ott az utazó katalógusárus, aki felvesz egy néma stoppost, hogy megossza vele felesége hűtlenségének történetét, nem is sejtve, hogy a szótlan férfi nagyon is figyel. Ott a férfi, aki egy mobilvécébe zárva tanulja meg újra szeretni az életet. Ott van az ember, aki nem ment be azon a végzetes szeptemberi napon dolgozni, s munkatársai hátrahagyott holmija révén nemcsak maga, de mások lelki békéjét is helyre kell állítania. Vagy ott van N., aki egy pszichiátert keres fel kényszeres viselkedése miatt, de a történetnél sokkal többet, rémületesebbet is átad neki. Napnyugta után: nevezzük szürkületnek, nevezzük félhomálynak, de olyan időszak ez, amikor az emberi kapcsolatok természetfeletti színezetet kapnak, amikor semmi sem az, aminek látszik, amikor a képzelet a sötétségbe foszló árnyékok után kap. A tökéletes időpont Stephen Kingnek.
 
 
Bolti ár:2.600Ft-20%
bekesKonyv ár: 2080 Ft

Szólj hozzá!

Címkék: horror novella king világirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr762471408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása