Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

VIHAR PRÉDA - JOHN SANDFORD

2010.11.12. 10:47 :: bekeskonyv

John Sandford legújabb könyvében, a Vihar prédában, a jól ismert Lucas Davenport ismét színre lép! "Hát igen, a kondi még megvan, dacára a sok-sok nehéz évnek. Azért persze van még min farigcsálni, aki betölti az ötvenet, annak elég egyszer kijönnie a formából, hogy soha többé vissza ne találjon. De a haja még hiánytalan, fekete, az a néhány ősz hajszál csak feldobja az összképet. Az arca bizony sápadt, de mit várjon az ember három hónap minnesotai tél után; viszont a sápadtság csak még inkább kihozza a merész halántékcsontokat, köztük az impozáns sasorrot, továbbá a sebhelyeket, tizenöt év jéghoki és huszonöt év rendőrködés szuvenírjeit."

A bonyodalmak egy szimpla rugdosódással kezdődnek – pedig rugdosódni nem illik, még akkor sem, ha épp egy kórházi gyógyszertár kifosztása közben tesszük ezt a tetemes mennyiségű kábítószert védeni igyekvő patikussal szemben. Hiszen néhány rúgásba is bele lehet halni, és a szimpla betörésből máris gyilkosság lesz. A betyárbecsület idilljét vádalku gyanúja homályosítja el, tanúk kerülnek innen-onnan, és az események szinte maguktól fajulnak el a télvégi hóba süppedt amerikai közép-metropoliszban, ahol normális esetben a legnagyobb szenzációnak a sziámi ikrek szétválasztási műtéte számítana.

De nem az lesz – pedig a gyilkossá lett tettesek nem erre kalibrálták magukat. Tudják ők magukról, hogy kispályásnak születtek, nincs elég eszük a nagypályára, és valóban: ahogy egyre kétségbeesettebben igyekeznek javítani a helyzetükön, úgy válik a város a gagyizók, mutyizók, falazók ámokfutópályájává, Lucas Davenport és nyomozótársai legnagyobb aggodalmára.

bekesKonyv ár: 2678 Ft

 

Szólj hozzá!

Címkék: krimi irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr972442191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása