Tudj meg többet!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FELNŐTT HÚSLEVES - DR. CSERNUS IMRE ÉS PAMPURYK PÉTER ÚJ KÖNYVE

2010.11.09. 09:12 :: bekeskonyv

Dr. Csernus Imrét lehet szeretni, és lehet nagyon utálni. Egy dolog azonban egészen biztos, nem lehet figyelmen kívül hagyni. A könyvajánlót természetesen azoknak írjuk, akik a "csernusrajongók" táborába tartoznak. A többiek úgysem olvasnák el a könyvét, már csak dacból sem. A Felnőtt húsleves is a jól bevált szókimondó Csernus stílusban íródott. Ez a könyv azonban nem csak a bajról és a problémákról szól. Egyfajta megoldás, ha úgy tetszik gyógyír az elkeseredett, befásult embereknek. Ha jól belegondolunk, már a nagyanyáink is tudták, hogy egy jó húslevestől sokkal jobban érzi magát az ember!

 Úgy érzem, Magyarországon ma egy rinyáló, rosszindulattal teli életérzés uralkodik. Nem tudom, hogy mennyire fog sikerülni, hogy ennek az ellenkezőjét sugalljam egy könyvben. Félek tőle, hogy nem fog, ennek ellenére mindent megteszek, mert kihívások nélkül nem tudok élni. Nem akartam újra olyan könyvet írni, amely csak a problémákról szól, sokkal inkább egy olyat, amiben persze van fájdalom, sírás, menekülés, de mellettük ott a jókedv is; röhögések, kaják, borok, barátok, összetartás, tervek, napsütés, szőlő – ja és mindenekfelett sok következetes munka meg őszinteség.

bekeskonyv ár: 2791 Ft

 

 

"– Ahogy hallgatlak, Csuti, engem nagyon megfog a lelkesedésed, a hited mindebben. Ha valaki felajánl nekem egy szívből megalkotott bort, vagy bármit, akkor egészen más a hozzáállásom. Miközben azt is érzem, hogy az alkotás közben a másik tele volt feszültséggel, bizonytalansággal, hogy sikerül-e neki az alkotás. Valahogy így vagyok én is ezzel a könyvvel, nem tudom még, sikerül-e a célkitűzés. Lehet belőle valami nagyon-nagyon jó, de az is lehet, hogy elbukom. De tudod, nem ez a fontos, hanem az, hogy közben érzem, tele vagyok lelkesedéssel. És ha visszagondolok majd erre az időszakra, az is fontos lesz, hogy érezni fogom: szívvel-lélekkel beletettem mindent, amit csak tudtam! Ha összejön, az nagyon jó lesz. Ha viszont az összes befektetett energia ellenére sem sikerül, akkor sincs baj, mert közben éltem.

Lehet, hogy az elültetett csapvesszőből egy középszerű bor lesz, de ez sem baj, mert közben az összes tudásunkat beletettük, lelkesedtünk érte, közösen agyaltunk rajta sok-sok órán, napon keresztül. Végül lehet, hogy mégsem lesz olyan, mint amilyet szerettünk volna. De ha erre gondolok, egyáltalán nem riaszt vissza a dolog, hanem épphogy erősít. Mert számomra az a fontos, hogy jött egy lehetőség, és én fejest ugrottam bele. Nagyon jó lenne, ha egy nagy bort alkotnánk, de ha nem, akkor is együtt voltunk."

forrás: csernusdoki.freeblog.hu 

Felnőtt húsleves, avagy gasztro-lélektan

Méghozzá Csernus módra, hiszen az ország népszerű dokija újabb lélektani témákat boncolgat hamarosan megjelenő új könyvében, a Felnőtt húslevesben. Méghozzá egy festő-szakáccsal és némi borász rásegítéssel egyetemben. 

A szerzőpáros Pampuryk Péter és Dr. Csernus Imre egy egri borozgatáson ismerkedtek össze, Csutorás Ferencnél. Ez szolgáltatta az apropót, hogy a Tabáni Terasz egyik termében Csernus doki segítségével ételsor készüljön a Csutorás borokhoz, miközben a meghívottak nyugodtan beszélgethessenek egymással és a szerzőkkel a könyvről, az életről, az ételekről és borokról, egyszóval bármiről. 

A menüsor fantasztikus volt, a borok nemkülönben. A doki pedig? Egyrészt hozta önmagát, érdekfeszítően, mégis egy kis távolságot tartva. Másrészt pedig újra izgalmas témához nyúlt. A receptek mellett a könyvben a szülőkről való leszakadás kérdéskörét boncolgatja. 

Ennyi a beharangozó, a többiért meg kell venni a jövő héten megjelenő könyvet. No meg egy palack Csutorás bort mellé! 

forrás: BORIGO Online Bormagazin

 

Szólj hozzá!

Címkék: életmód pszichológia csernus

A bejegyzés trackback címe:

https://bekeskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr102435403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása